zondag 11 juli 2010

Octopus Paul, Nederland Wereld Kampioen!

De Duitse Octopus Paul, heeft vandaag weer zijn kunsten vertoont. Deze keer was hij zeker..... Nederland wordt Wereld Kampioen!
Ik weet niet meer wat we moeten geloven........? Vanavond in ieder geval een dolle boel in Zuidermeer, met of zonder de ster!



6 opmerkingen:

Marly zei

Wat een vervelend type

Die Octopussen van tegenwoordig zijn niet meer te vertrouwen!!!!!

De WK-octopus ging op het blok met de Spaanse vlag zitten, wat er op zou duiden dat het elftal van Bert van Marwijk zondag genoegen moet nemen met de tweede plaats.
De inktvis van het aquarium Sea Life in het Duitse Oberhausen voorspelde eerder alle wedstrijden van het Duitse elftal correct. Op Twitter is de keuze van Paul een veelbesproken onderwerp.

Bedreigingen
De populariteit van de wereldberoemde octopus heeft een keerzijde. Paul zou zijn bedreigd door woedende Duitse fans.
Het dier heeft volgens de krant een extra beveiliger gekregen, nadat er in het Duitse Sea Life dreigmails en –brieven waren binnengekomen.
Derde plaats
De octopus had vooraf gekozen voor Spanje als finalist. Tot afgrijzen van onze oosterburen kwam die voorspelling uit. Vrijdagochtend parkeerde Paul zijn lichaam wel op het Duitse blok, die daarmee de derde plaats binnen zouden moeten halen, zaterdag in het troostduel met Uruguay.
Tijdens het EK van 2008 voorspelde Paul alle wedstrijden van Duitsland goed, behalve de finale.

Jaap & Tina Muller/Steffens zei

Hee heb jij nog TV????

Jaap & Tina Muller/Steffens zei

bhoehoeeeeeeeee, jammer maar helaas!

Stephanie zei

Heel erg jammer, maar mijn weekend kon toch al niet meer stuk!

Jaap & Tina Muller/Steffens zei

Inktvis met knoflook en peultjes: snijd de inktvis in stukjes van circa 4 x 4 cm.

Verhit een wok zonder olie tot zeer heet en giet er dan de olie in. Fruit de knoflook 30 seconden tot hij kleurt. Schep uit de pan. Doe de inktvis, ui en peultjes in de pan en roerbak 2 minuten op maximaal vuur. Voeg de andere ingrediƫnten toe en roerbak nog 1 minuut. Sluit de pan, draai het vuur laag en wacht 2 minuten. Roer er de knoflook en de basilicum door en serveer.
Voor 4 personen:
500 gram pijlstaartinktvislijf (‘tubes’), ontdooid
straaltje olie
8 tenen knoflook, grof gehakt
1 rode ui, in dunne flinters
400 gram peultjes
1 Ć  2 Spaanse pepers, met zaad en al gesneden
2 theelepels suiker
2 eetlepels nam pla (Thaise vissaus)
2 eetlepels oestersaus
handje basilicumblaadjes (liefst Thaise)

Marly zei

Geweldig !!!
Volgens mij lusten de meeste Nederlanders hem nu rauw !!!