zondag 30 augustus 2009

Beste, beste, beste beste beste Bracco


Stephanie en ik waren gister op de show in Rotterdam. 12 Bracchi hadden ingeschreven onder een Argentijnse raskeurmeester. Wij hadden twee honden mee, Mariotto "Mauro en zijn moeder Miuccia Prada "Mot". Het was bijna spannend tijdens de keuringen, vooral bij de reuen openklas daar werden namelijk drie mooie reuen geshowd, die allemaal nog maar een puntje nodig hadden om Nederlands Kampioen te worden. Stephanie die "Mauro"op zeer vakkundige wijze voorbracht hield de zenuwen goed in bedwang. De keurmeester vertelde zeer onder de indruk te zijn van de rasspecifieke kenmerken van "Mauro". En Mariotto "Mauro" werd door hem verkozen gekozen tot Beste Bracco Italiano Reu, een super mooie prestatie die hem de titel Nederlands Kampioen opleverde. De dag kon niet meer stuk dat begrijp je!
Na de reuen moesten de teven de ring in. Miuccia Prada "Mot" werd door de keurmeester aangewezen als Beste Bracco Italiano Teef en ook bij haar was hij erg lovend over de uitmuntende kwaliteit. Tijdens de keuring voor Beste van het Ras stonden moeder en kind dus samen in de ring. Nog meer reden om plezier te hebben op deze dag. De keurmeester maakte "Mot" Beste van het Ras, zij moest dus acte de presents geven tijdens de groepskeuring in de erering later op de dag. Om de wachttijd iets te overbruggen waren we genoodzaakt te shoppen, wat we natuurlijk met enige tegenzin dan ook gedaan hebben LOL. Vooral de niet vergaste pens valt in de smaak bij de meiden. Oh ja, vergeet te vertellen dat we "Mauro en Mot" ook hadden ingeschreven in de koppel klas. Om vier uur in de middag werden de koppels gevraagd de erering in te komen. Stephanie ging als een professionele handler de ring door met Mauro en Mot. Echt knap. Hun verschijning was betoverend, ik kreeg menig compliment langs de kant. "Mauro en Mot" lijken op elkaar en bij een snelle draf grijpen deze honden prachtig gelijktijdig uit. De keurmeester maakte ons koppel "Beste Koppel van de Dag!" Wat een heerlijke dag! "Mot" moest nu alleen nog de erering in. De Argentijnse keurmeester liet zien dat hij het echt onder de indruk was geweest van onze honden en dat hij had gemeend wat hij in het keurrapport had gezet. Hij plaatste "Mot" op het podium! 3e Beste in de Groep en een uitnodiging voor de Hond van het Jaar Show 2009! Jammer genoeg geen fototoestel mee, we zijn afhankelijk van de foto’s van de Kynologenclub Rotterdam, even geduld dus. Voor nu even een oude kiek van "Mauro en Mot"!
Wat een dag!

6 opmerkingen:

Berendien zei

Gefeliciteerd!! Super!

Stephanie zei

Wat was het een topdag zeg! En wat waren ze goed in de erering zeg, ons superkoppel! Bedankt voor de felicitaties, jullie natuurlijk net zo gefeliciteerd!!!

Kennel Braccari zei

Congrats to Mot and Mauro-NL K! Well done. Wish I had been there to see them both do so well!!

Rigmor Fiveltun zei

WOW! Congratulations, hipp hurra!!!! Well done!

hanneke zei

Wat een prachtig resultaat! Van harte Steef! En Tina natuurlijk ook! Hoop dat er meer foto's gemaakt zijn, vooral van de koppel-show! Groetjes uit Frankrijk

Stephanie zei

Hallo allemaal,
Onwijs bedankt voor alle felicitaties! En ja Hanneke, die koppelklas was echt super gaaf, ze liepen als een zonnetje! Zal je altijd zien, geen camera mee....ach denk dat ik hem de volgende keer ook maar weer thuis laat, haha!
Groetjes,
Steef